Skip to content

Fidye yazılımları

Ransomware

Fidye yazılımı sizin ve cihazınız için bir tehdit oluşturur, ancak bu tür bir kötü amaçlı yazılımı bu kadar özel yapan nedir? “Fidye” kelimesi size bu virüs tehditti hakkında bilmeniz gereken her şeyi zaten anlatmaktadır. Fidye yazılımı, bilgisayarınızı kilitleyebilen ve ardından serbest bırakılması için fidye talep edebilen bir gasp yazılımıdır.

Çoğu durumda, fidye yazılımı bulaşması aşağıdaki gibi gerçekleşir. Kötü amaçlı yazılım önce cihaza erişim sağlar. Fidye yazılımının türüne bağlı olarak, işletim sisteminin tamamı veya tek tek dosyalar şifrelenir. Daha sonra kurbandan fidye talep edilir. Bir fidye yazılımı saldırısı riskini en aza indirmek istiyorsanız, yüksek kaliteli fidye yazılımı koruma yazılımına ve etkin bir servise güvenmelisiniz.

Fidye yazılımları tüm biçimleri ve çeşitleriyle hem özel kullanıcılar hem de şirketler için önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Muhasebe verileriniz şifrelendiğini, verilerinize ulaşamadığınızı ve bu verilere ulaşmak için birilerinin sizden yüklü bir meblağ istediğini düşünürseniz bu tür tehdide dikkat etmeyi ve tüm olasılıklara hazırlıklı olmak çok daha önemli olduğunu fark etmiş olursunuz. Bu nedenle, fidye yazılımı hakkında bilgi edinmek, cihazları nasıl kullandığınız konusunda son derece bilinçli olmak ve en iyi güvenlik sistemlerini uygulamak önemlidir. Bilgilendirici blog gönderilerimiz ile ROTA yardım etmek için burada.

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ready to get a best solution for your business?

Nam sed est et nunc ullamcorper commodo vitae in risus. Suspendisse ac est eget mi fringilla accumsan.